17 Σεπτέμβριος 2016, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2016, 16:13

Αύριο η συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στην Νέα Υόρκη

  • Αύριο η συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στην Νέα Υόρκη
    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου)

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα έχει αύριο στην Νέα Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν το Κυπριακό, ενόψει της κοινής συνάντησής τους με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα ο Ν. Αναστασιάδης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαφρόφ.

Επίσης, θα ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάρκεια γεύματος εργασίας, που θα τους παραθέσει την Δευτέρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις και τους Ευρωπαίους ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο της Μπρατισλάβας. Σύμφωνα με τον Ν. Χριστοδουλίδη, ζήτησε επίσης και την ενίσχυση του ρόλου, που διαδραματίζουν τόσο τα κράτη μέλη, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης του Κυπριακού.