16 Σεπτέμβριος 2016, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2016, 18:01

Έφοδος στο ΚΕΕΛΠΝΟ της οικονομικής Αστυνομίας

  • ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μία ημέρα μετά την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών στο γραφείο της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας έκανε έφοδο και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δίνοντας έτσι συνέχεια στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών.

Οι έφοδοι γίνονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις διαφημιστικές δαπάνες, την περίοδο 2011-2015.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να εντοπίσουν έγγραφα που σχετίζονται με τις διαφημιστικές δαπάνες του Κέντρου. Στο επίκεντρο είναι διεθνής διαγωνισμός για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου.

Όμως –σύμφωνα με το κατηγορητήριο– η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των τότε μελών του ΔΣ και σε βάρος του διευθυντή του Κέντρου, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.