16 Σεπτέμβριος 2016, 22:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2016, 20:49

Η ποντιακή λύρα στα προγράμματα του Δήμου Καλλιθέας – Όλα τα τμήματα

  • Η ποντιακή λύρα στα προγράμματα του Δήμου Καλλιθέας – Όλα τα τμήματα

Με τέσσερα νέα «αντικείμενα» εμπλουτίζονται φέτος τα τμήματα Ερασιτεχνικής Δημιουργίας που λειτουργούν στο Δήμο Καλλιθέας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο (ποντιακής καταγωγής) αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακόπουλος, οι δημότες θα μπορούν να μάθουν δωρεάν ποντιακή λύρα – πρόκειται για ένα από τα τρία όργανα, μαζί με την κιθάρα και το μπουζούκι, που περιλαμβάνονται στο νεοσύστατο τμήμα παραδοσιακής μουσικής.

Ακόμα, συστάθηκε τμήμα λογοτεχνικής γραφής, όπου οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τα βασικά εργαλεία αφήγησης, τμήμα ποίησης και τμήμα κινηματογράφου.

Παράλληλα, συνεχίζει τη λειτουργία του το ωδείο – οι εγγραφές για ενήλικες και παιδιά ολοκληρώνονται στις 25 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα παιδιά, ο δήμος θα λειτουργήσει εργαστήρια για χορό, ζωγραφική, πνευστά-κρουστά, αλλά και θεατρικό σχολείο.

Οι ενήλικες, από την άλλη, μπορούν να επιλέξουν και μεταξύ της αγιογραφίας, της ζωγραφικής, της κεραμικής, της φωτογραφίας και του θεατρικού εργαστηρίου, ενώ μπορούν να ενταχθούν και στη δημοτική φιλαρμονική (πνευστά κρουστά).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις ημέρες και τις ώρες των τμημάτων Ερασιτεχνικής Δημιουργίας, καθώς και τα τηλέφωνα για πληροφορίες.