16 Σεπτέμβριος 2016, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2016, 17:26

Τιμή στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, παρουσία Παυλόπουλου

  • Ο Παυλόπουλος τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στις 15 Αυγούστου, από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ζήτησε να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, από τη Νέα Μηχανιώνα, τόνισε ότι είναι εθνικό χρέος να μην ξεχνάμε Πόντιους και Μικρασιάτες. Ήδη, όμως, από τον Απρίλιο –και από το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης & Νέας Σμύρνης– είχε υπογραμμίσει ότι δεν γίνεται να λησμονούμε τι συνέβη σε Σμύρνη, Μικρά Ασία και Πόντο, αλλά και τι συνέβη στους Αρμένιους.

Ο λόγος για τον Προκόπη Παυλόπουλο –που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας με τις πολλές τοποθετήσεις του–, και ο οποίος αναμένεται να δώσει το παρών και στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνεται στην Αθήνα για την 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα εθνικής μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος θα εκπροσωπηθεί στον ανώτατο βαθμό, στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή, στις 11:00, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, και κατόπιν θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016