16 Σεπτέμβριος 2016, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2016, 14:55

Οι τρεις «κλειδωμένες» εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

  • Οι τρεις «κλειδωμένες» εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΝΔ / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη, αφορά τη μείωση μέσα σε δύο χρόνια του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Η δεύτερη, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, και η τρίτη την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία (που αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο), μέτρο που θα ανακουφίσει την τουριστική βιομηχανία. 

Ο πρόεδρος της ΝΔτο πρωί άνοιξε τις εργασίες της συνεδρίασης της Ομάδας του ΕΛΚ στην Επιτροπή Περιφερειών με θέμα την προσφυγική κρίση.

Στην εισήγησή του ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσουν να περιχαρακώνονται σε εθνικές στρατηγικές.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε  επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία και κατηγόρησε για έλλειψη σχεδιασμού, ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση Βουδούρη, για τον οποίο είπε πως αφήνει υπονοούμενα για διαφθορά κατά του Γιάννη Μουζάλα, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από τον υπουργό, ούτε από τον πρωθυπουργό.

Το Σάββατο το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στο Βελλίδειο, ενώ την Κυριακή θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.