16 Σεπτέμβριος 2016, 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2016, 11:55

Αποφασίστηκε η εκταφή του Αλέξανδρου Βέλιου

  • Αποφασίστηκε η εκταφή του Αλέξανδρου Βέλιου
    (Φωτ.: Δημήτρης Αλικάκος)

Τα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και ένα εκτενές άρθρο για τις τελευταίες ημέρες του Αλέξανδρου Βέλιου, κινητοποίησαν τα… αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, η οποία ζητά τα διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου. Την προκαταρκτική εξέταση για το αν υπήρξε υποβοηθούμενη ευθανασία (που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα), ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε την εντολή να γίνει εκταφή της σορού.

Στο σώμα του δημοσιογράφου, που κηδεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν του χορηγήθηκε ειδική ένεση που προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατο. Η εκταφή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, αφού ενημερωθηκαν οι δικοί του άνθρωποι.

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντια Γερολυμάτου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, και ότι δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας χρήσης ή κάποιου σκευάσματος.