15 Σεπτέμβριος 2016, 20:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2016, 20:54

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 13χρονο

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν, το βράδυ της Τετάρτης, στο Κολόμπους των ΗΠΑ έναν 13χρονο έφηβο, που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο όπλο, τον οποίον υποψιάζονταν για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον θάνατο του Τάιρι Κινγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Κολόμπους, οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να μεταβούν στο σημείο του συμβάντος, μετά από κλήση για ένοπλη ληστεία.

Εκεί εντόπισαν τρεις άνδρες τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με την περιγραφή που είχε δώσει το φερόμενο θύμα σχετικά με τους δράστες. Όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο εξ αυτών το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν. Σε ένα σοκάκι σε κοντινή απόσταση, ενώ οι αστυνομικοί «προσπαθούσαν να τους συλλάβουν ο ένας εξ αυτών έβγαλε ένα πιστόλι από τη ζώνη του». «Ο ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αργότερα από την έρευνα που έγινε στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε το «πιστόλι», το οποίο όμως δεν ήταν παρά ένα αεροβόλο με λέιζερ.