15 Σεπτέμβριος 2016, 17:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2016, 09:38

Έφοδος στην οικία Στουρνάρα μετά από εισαγγελική παραγγελία

  • Έφοδος στην οικία Στουρνάρα μετά από εισαγγελική παραγγελία
    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στο σπίτι τους πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, με εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, που διερευνά το θέμα με τις ύποπτες δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία για τα κονδύλια που φέρεται να εισέπραξε από το ΚΕΕΛΠΝΟ η εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τις καταγγελίες για εξαφάνιση κρίσιμων εγγράφων που σχετίζονταν με την εν λόγω υπόθεση.

Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν θα αναλυθούν διεξοδικά από κλιμάκιο εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την έρευνα, στο οποίο μετέχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Hot Doc η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχε χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστικές δαπάνες που αφορούσαν εκστρατεία για τον καρκίνο. Παρ΄ ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, θα έπρεπε περιορίζεται στην ενημέρωση σε σχέση με τα λοιμώδη νοσήματα.