15 Σεπτέμβριος 2016, 21:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2016, 20:44

Πώς μπορεί να μπει κάποιος στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

  • Πώς μπορεί να μπει κάποιος στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες
    Στιγμιότυπο από την προσπάθεια για το μεγαλύτερο, σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων, ομάλ’ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Αρκούν οι τουλάχιστον 12.500 άνθρωποι που χόρεψαν ταυτόχρονα να βάλουν το ομάλ’ στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, στην ειδική κατηγορία «pontic dance» που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό; Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, που μαζί με τον αδερφό του Ματθαίο είχαν την πρωτοβουλία, θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον 4 με 6 μήνες προκειμένου να μάθουμε την απάντηση. «Αφού ολοκληρωθεί η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ετοιμαστεί και θα σταλεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό στην Αμερική», υπογράμμισε μιλώντας στο pontos-news.gr.

Το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο παραδοσιακό ελληνικό χορό το έχει ο Βόλος· επιτεύχθηκε στις 31 Αυγούστου 2012 με 5.614 άτομα που χόρεψαν συρτάκι.

Κάθε χρόνο, στο βιβλίο Γκίνες (Guinness World Records) μπαίνουν πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα, αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον. Από το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε στο Λονδίνο το 1955 μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι αλλά και ζώα έχουν… παρελάσει από τις σελίδες του.

Στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για παγκόσμιο ρεκόρ (το αν θα το κατακτήσει είναι ένα άλλο ζήτημα…). Το πρώτο βήμα, λένε οι ειδικοί, είναι να διαλέξει προσεκτικά ποιο ρεκόρ θα κυνηγήσει. Βασική συμβουλή να αποφύγει κάποιος κάτι που δεν είναι ρεκόρ –όπως για παράδειγμα, να φτάσει τον αγκώνα με τη μύτη του! Από την Guinness World Records Ltd. –την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την έκδοση του βιβλίου– σπάνια «ανοίγουν» καινούργιες κατηγορίες.

Στη βάση δεδομένων του Γκίνες υπάρχουν πάνω από 40.000 ρεκόρ!

Στη συνέχεια, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την εταιρεία, και να κάνει εγγραφή πληρώνοντας ένα ποσό και ακολουθώντας τις οδηγίες που θα του σταλούν. Το επόμενο (και εντελώς προαιρετικό) βήμα είναι να κληθεί κάποιος από την Guinness World Records Ltd. κατά τη διάρκεια επίτευξης του ρεκόρ.

Σε κάθε περίπτωση (και αυτό είναι το τελευταίο βήμα) θα πρέπει να σταλεί αποδεικτικό υλικό –βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες– προκειμένου να κατοχυρωθεί το ρεκόρ, και να φιλοξενηθεί στην επόμενη έκδοση του διάσημου βιβλίου.