15 Σεπτέμβριος 2016, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2016, 17:03

Σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης και Αθήνας-Άγκυρας θέλει η Τουρκία

  • Σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης και Αθήνας-Άγκυρας θέλει η Τουρκία

Τη θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη καθώς και τη δημιουργία αεροπορικής γραμμής Αθήνας-Άγκυρας επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση. Παράλληλα, από εμπειρογνώμονες μελετάται και η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης με υπερταχεία.

Αυτά ανέφεραν εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος που έγινε χθες βράδυ στη ΔΕΘ, με κύριο θέμα τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας για τις μεταφορές.

Σημείωσαν δε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των λιμανιών των δύο πόλεων αλλά και εταιριών. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη είναι ένα αίτημα που έχει εκφράσει εδώ και χρόνια η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. 

Επίσης, και όπως σημειώθηκε στην εκδήλωση, μεγάλη είναι η αύξηση την τελευταία πενταετία του αριθμού των πτήσεων που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη. Από τις τέσσερις την εβδομάδα που πραγματοποιούνταν το 2011, πλέον έφτασαν τις δέκα τέσσερις.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης