14 Σεπτέμβριος 2016, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2016, 15:31

Εισαγγελική παρέμβαση για ρατσιστική βία στο Ωραιόκαστρο

  • Εισαγγελική παρέμβαση για ρατσιστική βία στο Ωραιόκαστρο
    Άποψη του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Μελισσοχωρίου, αλλά και οι δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, που χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικές, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η προϊσταμένη Σύρμω Κακάλη ζήτησε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.

Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος αξιόποινης πράξης, για τα όσα είπε σε συγκέντρωση δημοτών, με αφορμή τις αντιδράσεις για το Προσφυγικό.


Οι επίμαχες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου

Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τα παιδιά των προσφύγων, και την τοποθέτησή τους σε απογευματινά τμήματα σχολείων, πήρε και ο πρωθυπουργός. «Η αντίδραση κάποιων Συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με την στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Την ίδια ώρα, για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου Αθανάσιος Τσολακίδης. «Υπήρξε παρανόηση με τον τρόπο που γράφτηκε το δελτίο Τύπου. Εγώ δεν ήμουν καν εκεί, δεν είμαι αυτός που υπογράφει αυτή την απόφαση, τη δέχομαι ως κοινοποίηση», είπε μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο, και τόνισε ότι πήρε σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων με ύβρεις και απειλές.