13 Σεπτέμβριος 2016, 22:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 23:34

Πάλλεται η ΔΕΘ στο ρυθμό του ομάλ’ για Γκίνες – Το αδιαχώρητο δημιουργούν οι Πόντιοι!

  • Πάλλεται η ΔΕΘ στο ρυθμό του ομάλ’ για Γκίνες – Το αδιαχώρητο δημιουργούν οι Πόντιοι!

Ένα μεγάλο ποτάμι χαράς, αδημονίας και κεφιού έχει κατακλύσει αυτήν την ώρα τη ΔΕΘ. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ποντιακές φορεσιές και μπλουζάκια, δίνουν το παρών στην αποψινή συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, που ξεκίνησε στις 21:30 και έδωσε το έναυσμα για το ανεπανάληπτο εγχείρημα: Τη δημιουργία του μεγαλύτερου (σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων) ποντιακού χορού ομάλ’, που θα διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κυκλώνοντας τη ΔΕΘ.

Η γιορτή που έχει στηθεί στη νότια πύλη της Έκθεσης δεν έχει προηγούμενο. Το κέφι έχει χτυπήσει κόκκινο.

Όλοι χορεύουν στους ρυθμούς –ποντιακούς και μη– που δίνουν οι γνωστοί καλλιτέχνες παίζοντας αγαπημένα τραγούδια σχεδόν από όλο το φάσμα της μουσικής, και προσμένουν με αδημονία την ώρα που από σκηνής ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης θα δώσει το σύνθημα («1-2-3 πάμε»), με το οποίο θα ξεκινήσει ο ποντιακός παραδοσιακός χορός που θα γράψει ιστορία.

Οι «οδηγοί» που έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να μπει ο κόσμος στη σωστή θέση, ώστε να σχηματιστεί ένας ενιαίος κύκλος, έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους. Θυμίζουμε ότι συμμετοχή στον ομάλ’ για Γκίνες μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης της Έκθεσης, ακόμα και αν δεν γνωρίζει τα βήματα.

Ο κόσμος συνεχίζει να καταφθάνει στο χώρο της συναυλίας, όχι μόνο από την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και από άλλες γωνιές της βόρειας Ελλάδας, καθώς πολλοί σύλλογοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Με αυτόν το ρυθμό προσέλευσης και με τον παλμό που δονεί απόψε το χώρο της Έκθεσης, δεν είναι διόλου απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος των 5.000 χορευτών που προβλέπει ο κανονισμός!

Ρωμανός Κοντογιαννίδης