13 Σεπτέμβριος 2016, 21:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 21:17

Ρώσοι χάκερ «αποκαλύπτουν» σκάνδαλο ντόπινγκ με Αμερικανούς στο Ρίο

  • Ρώσοι χάκερ «αποκαλύπτουν» σκάνδαλο ντόπινγκ με Αμερικανούς στο Ρίο

Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στα θεμέλια του παγκόσμιου αθλητισμού προκαλεί η είδηση-βόμβα για σκάνδαλο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ρώσοι χάκερ, με την ονομασία «Fancy Bears», υπέκλεψαν έγγραφα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA).

Το συγκεκριμένο γκρουπ δημοσίευσε στο twitter έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι απέκτησε διεισδύοντας στο σύστημα του WADA. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, γνωστές αθλήτριες των ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικές σε ελέγχους αντιντόπινγκ, όμως υπήρξε συγκάλυψη προκειμένου να αγωνιστούν κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Ανάμεσά τους είναι οι αδελφές Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, η σούπερ σταρ της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς αλλά και η παίκτρια του WNBA Ελένα Ντέλε Ντον. Οι χάκερ ισχυρίζονται πως όλες δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά τις παράνομες ουσίες που εντοπίστηκαν σε τεστ αντιντόπινγκ που διενεργήθηκαν στη διάρκεια των Αγώνων, ενώ δεσμεύτηκαν για δημοσιοποίηση νέων εγγράφων άλλων ολυμπιακών ομάδων.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του WADA, οι πληροφορίες αυτές πιστεύεται ότι προκύπτουν μέσα από διαδικασία «ψαρέματος» από λογαριασμούς email, στην προσπάθεια των χάκερ να πλήξουν το κύρος του Διεθνούς Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

«Καταδικάζουμε την κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντιντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις Αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία», ήταν η πρώτη αντίδραση του WADA.