14 Σεπτέμβριος 2016, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2016, 13:51

3.000 προσλήψεις νέων εφοριακών εξαγγέλλει η κυβέρνηση

  • Κλείσιμο βιβλίων χωρίς πρόστιμο μέχρι 31 Μαΐου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πρόσληψη 3.000 νέων εφοριακών σε βάθος τριετίας, προκειμένου να ενισχυθεί η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο του ελεγκτικού έργου που θα αναλάβει προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η διαδικασία της «προτεραιοποίησης» των φορολογικών υποθέσεων που θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα, ειδικά αυτών που συνδέονται με εισαγγελικές παραγγελίες, καθώς και η αποτροπή του κινδύνου παραγραφής υποθέσεων που θα επιλεγούν από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εφοριακών έθεσαν μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο θέμα στον Γ. Πιτσιλή, δεδομένου ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για τους ελεγκτές που δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τους ελέγχους πριν από τη λήξη της προθεσμίας παραγραφής. Το προεδρείο της ομοσπονδίας ζήτησε επίσης την εξομοίωση των μισθών για όλους τους εργαζομένους.