14 Σεπτέμβριος 2016, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2016, 09:12

Ρομπότ Πόντιος καλεί τα παιδιά στην ΔΕΘ να μάθουν ποντιακά!

  • Ρομπότ Πόντιος καλεί τα παιδιά στην ΔΕΘ να μάθουν ποντιακά!
    (Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Να παρακολουθήσουν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου καλούσε τον κόσμο από το σταντ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15) το γνωστό ρομποτάκι του ιδρύματος, ενδεδυμένο με ποντιακή φορεσιά.

Από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης το περίπου 60 εκατοστών ρομπότ, ατραξιόν για μικρούς και μεγάλους, έβαλε την καλή του ποντιακή φορεσιά και ενημέρωνε τον κόσμο για το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, καθώς και για τους στόχους αυτής της συνεργασίας.

Παράλληλα, ενημέρωνε και για το ότι τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου θα ξεκινήσουν τον Τρυγομηνάν (Οκτώβριο), ότι εγγραφές γίνονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, και τους καλούσε να τα παρακολουθήσουν.


Το ρομποτάκι, με... πολιτικά, ενημερώνει για τα μαθήματα (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου επρόκειτο να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, ωστόσο, όπως είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Αντώνης Παυλίδης, είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου να τα παρακολουθήσουν και γι’ αυτό απαιτείται πολύ καλή οργάνωση. Μέχρι στιγμής περίπου 350 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τμήμα.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης