13 Σεπτέμβριος 2016, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 17:38

Δραγασάκης: Από το 2018 και βλέπουμε για το χρέος

  • Δραγασάκης: Από το 2018 και βλέπουμε για το χρέος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και με την εκτίμηση ότι η διαδικασία για το χρέος «θα πάει πολύ πέρα από το 2018», ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην υποεπιτροπή της Βουλής για την «απομείωση του χρέους» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε «η επιτροπή της πρώην προέδρου της Βουλής δεν είχε το κύρος αλλά και τη συναίνεση των κομμάτων για να παράξει αποτέλεσμα», και προανήγγειλε τη σύσταση νέας επιτροπής για το χρέος, η οποία θα δουλέψει αθόρυβα και δεν θα επιδείξει μια «πολεμική» δημοσιότητα. Για το χρέος εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει μεγάλη απομείωση όσο αντιμετωπίζουν υψηλό χρέος οι χώρες που τη δανείζουν.

Παράλληλα, πρότεινε –ως έναν τρόπο να μπει φρένο στην επανάληψη του φαινομένου διόγκωσης του χρέους ενόψει της Συνταγματικής αναθεώρησης– να ενταχθεί στο Σύνταγμα διάταξη η οποία θα προβλέπει ένα «όριο χρέους», δίνοντας ως παράδειγμα το Εκουαδόρ που έχει υιοθετήσει την εν λόγω πρόβλεψη, και το Κοινοβούλιο καθορίζει δια νόμου το ποσοστό.