13 Σεπτέμβριος 2016, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 17:38

81η ΔΕΘ: Εκδηλώσεις στο περίπτερο του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ

  • 81η ΔΕΘ: Εκδηλώσεις στο περίπτερο του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ
    Το αεροπλάνο drone στο stand του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ (φωτ.: alumni.auth / facebook)

Σειρά εκδηλώσεων, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 81η ΔΕΘ. Στο stand που διαθέτει στο περίπτερο 15, θα γίνει παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του αεροπλάνου drone, του αγωνιστικού αυτοκινήτου, της ανασκαφής στη Βεργίνα και του αστεροσκοπείου στον Όρλιακα στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου (20:00-21:00) θα παρουσιαστεί ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Την παρουσίαση θα κάνει ο ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας Γιάννης Σειραδάκης, από τους επιστήμονες που μελέτησαν το μηχανισμό.
  • Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (20:00-21:00) θα παρουσιαστεί το αεροπλάνο drone και το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Την παρουσίαση θα κάνει ο καθηγητής Κύρος Υάκινθος και φοιτητές του που συνεργάστηκαν στην κατασκευή του αεροπλάνου, καθώς και ο καθηγητής Μαδεμλής και φοιτητές που συνεργάστηκαν στην κατασκευή του αυτοκινήτου.

  • Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου (20:00-21:00) οι ανασκαφές στη Βεργίνα συνεχίζονται. Την παρουσίαση θα κάνει η ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας Χρύσα Σαατζόγλου-Παλιαδέλλη, η οποία συνεργάστηκε και με τον αείμνηστο Μανώλη Ανδρόνικο την πρώτη περίοδο των ανασκαφών.
  • Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου (20:00-21:00) θα παρουσιαστεί το αστεροσκοπείο στον Όρλιακα. Ο φυσικός Σπύρος Κάνουρας θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας τηλεσκοπίου στην κορυφή του όρους Όρλιακας, πάνω από τα Γρεβενά.