13 Σεπτέμβριος 2016, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 18:42

Γονείς στο Ωραιόκαστρο διώχνουν από το σχολείο τα παιδιά προσφύγων

  • Γονείς στο Ωραιόκαστρο διώχνουν από το σχολείο τα παιδιά προσφύγων
    Άντρες, γυναίκες και παιδιά στους χώρους που έχουν στηθεί στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που δημιουργήθηκε στη Λητή Ωραιοκάστρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Παπαδάκης)

Αποτελεί ίσως το θέμα που κάνει το γύρο των social media σήμερα, και συγκεντρώνει πλήθος αρνητικών κριτικών από τους χρήστες. Ο λόγος για την απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου –«ομόφωνη», όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων–, να μην επιτρέψουν την ένταξη-τοποθέτηση παιδιών προσφύγων.

«Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτηρίου», λένε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9, ο υπουργός Παιδείας απέδωσε την απόφαση των γονέων σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη. «Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», σημειώνει.


Ένα από τα Tweet χρηστών για το θέμα που προέκυψε

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, ο σχεδιασμός είναι τα προσφυγόπουλα να πάνε το απόγευμα στις τάξεις υποδοχής, έχοντας τους δικούς τους δασκάλους. «Θα είναι εμβολιασμένα», εξηγεί, και τονίζει ότι στόχος είναι να αρχίσουν να γνωρίζονται σιγά-σιγά με τα άλλα παιδιά, και αργότερα να ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στο χώρο του σχολείου, όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους», ανέφερε ο υπουργός.

Ο Νίκος Φίλης κάλεσε όλους τους φορείς, και την Εκκλησία και τους Δήμους, να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα «με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, επίσης μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9, αναφέρθηκε στην πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα 9 εκατ. που θα διατεθούν για τη μεταφορά των παιδιών να χρησιμοποιηθούν για την ενοικίαση ενός χώρου, εκτός σχολείου.

 

Gallery