17 Σεπτέμβριος 2016, 21:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτέμβριος 2016, 13:28

Σε μια μικρή Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ο κήπος Ερμιτάζ στη Μόσχα

  • Σε μια μικρή Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ο κήπος Ερμιτάζ στη Μόσχα
    Σε μια μικρή Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ο κήπος Ερμιτάζ

Για μια μέρα, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο κήπος Ερμιτάζ θα μεταμορφωθεί σε μια μικρή Ελλάδα. Εκεί θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού «Ακρόπολις» και για όσο διάστημα παραμείνει κάποιος σε αυτό το χώρο, θα ξεχάσει ότι βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας, και θα νιώσει με διάφορους τρόπους την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας και την ελληνική νεολαία «Αργώ», με την υποστήριξη του Δήμου Μόσχας.

Επίσημη καλεσμένη στο Φεστιβάλ είναι η γνωστή ερμηνεύτρια ποντιακής καταγωγής Μήδεια Χουρσουλίδου, η οποία θα προσφέρει σε όλους ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι σε πολλά μέρη του κόσμου. Παρών αναμένεται να είναι και ο γνωστός ομογενής ηθοποιός από τη Ρωσία Ευκλείδης Κιουρτζίδης, ο οποίος συχνά... εξασκεί το ταλέντο του και στο τραγούδι, με χαρακτηριστική την σχετικά πρόσφατη μουσική του εμφάνιση στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας, στις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση των διοργανωτών στα κοινωνικά δίκτυα: «Όποιος μιλάει για την Ελλάδα του έρχονται στο μυαλό οι αρχαίοι μύθοι, οι Ολυμπιακοί αγώνες, τα μυστήρια του θεάτρου και οι... νόστιμες ελιές. Αυτά είναι που θα χαρακτηρίζουν και το συγκεκριμένο φεστιβάλ».

Θα διοργανωθούν αθλητικοί αγώνες, θεατρικές παραστάσεις αρχαία τραγωδίας, σεμινάρια από καθηγητές καλών τεχνών, συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών της Ελλάδας και της Ρωσίας, μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από επαγγελματίες χορογράφους από την Ελλάδα. Τέλος, όλοι θα μπορούν να πάρουν και μια αληθινή γεύση από την ελληνική και κυπριακή κουζίνα καθώς έχει ανατεθεί σε επαγγελματίες σεφ να μην αφήσουν ανικανοποίητα τα... στομάχια του κόσμου.

Για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν μίνι θεατρικά με θέμα «Οι άθλοι του Ηρακλή» όπου ο καθένας θα μπορεί να αναλάβει να υποδυθεί ένα ρόλο από το μύθο· τον Ηρακλή αλλά και τη Λερναία Ύδρα και το λιοντάρι της Νεμαίας.

Θα παρουσιαστεί επίσης έκθεση φωτογραφιών και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων από την Ελλάδα.

Επίσημος χορηγός του φεστιβάλ είναι η αλυσίδα γυμναστηρίων X-Fit της Ρωσίας ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το κοινωνικό δίκτυο YAGREK του ομογενούς από τη Ρωσία Γιάννη Πολίτοφ.