13 Σεπτέμβριος 2016, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 11:16

Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στη Θάσο: Πέρασαν μέσα από τις φλόγες

  • Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στη Θάσο: Πέρασαν μέσα από τις φλόγες
    Οι καμένες εκτάσεις από ψηλά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Μετά από τέσσερα 24ωρα, και με σύμμαχο την άπνοια, πυροσβέστες, στρατιώτες και εθελοντές κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική φωτιά στη Θάσο, η οποία είναι σε ύφεση. Ωστόσο όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις μικρές αναζωπυρώσεις. «Είμαστε σε εγρήγορση γιατί οι εκτάσεις που πρέπει να ελέγχουμε στο νησί είναι πολύ μεγάλες», ανέφερε στο praktoreio-macedonia.gr ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

Η Θάσος, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπισε μια από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές από το 1920, οπότε και ξεκίνησαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία.

Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, τρεις φίλοι κατέγραψαν το βράδυ του Σαββάτου, στη θέση Γέννα στο Καζαβίτι –όπου δύο οικισμοί με δέκα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς–, την άνιση μάχη με τις φλόγες που έδιναν οι επίγειες δυνάμεις.

Το βίντεο, που ανάρτησε ο Γιάννης Καραβάς, θυμίζει χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, καθώς δύο κάτοικοι Θάσου με αυτοκίνητο και ένας με μηχανή περνούν μέσα από το φλεγόμενο δάσος.

Στο νησί βρέθηκε χθες και ο πρωθυπουργός επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα για τους πυρόπληκτους, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και για προληπτικά μέτρα ενόψει των βροχοπτώσεων του χειμώνα.