12 Σεπτέμβριος 2016, 23:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2016, 23:12

Παραολυμπιακοί Ρίο: Ασημένιος ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη

  • Παραολυμπιακοί Ρίο: Ασημένιος ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη

Ο Πάνος Τριανταφύλλου, μετά από εξαιρετική αγωνιστική παρουσία, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ξιφασκία με αμαξίδιο κατηγορίας Β΄ και χάρισε στην Ελλάδα το όγδοο μετάλλιο των Παραολυμπιακών στο Ρίο. Στον τελικό του αγωνίσματος o Έλληνας αθλητής βρέθηκε απέναντι στον Ουκρανό Ντάτσκο από τον οποίο και έχασε 15-7.

Ωστόσο πανηγύρισε με μεγάλο ενθουσιασμό το ασημένιο μετάλλιο που τον ανεβάζει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου καθ` όλη τη διάρκεια της πορείας προς το Ρίο είχε πολλές και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες με αποτέλεσμα να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη του αγωνίσματος.

Τέταρτος ο Βασίλης Ντούνης
Πολύ καλή η πορεία και του Βασίλη Ντούνη, ο οποίος αν και δεν πανηγύρισε μετάλλιο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησε επάξια την 4η θέση στη σπάθη κατηγορίας Α΄.

Νωρίτερα, η Ελλάδα πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια BC3 του μπότσια με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκος Πανανό και Άννα Ντέντα, αλλά και χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53 με την Δήμητρα Κοροκίδα.

Υπενθυμίζουμε ότι την ελληνική ομάδα που συμμετέχει στην Παραολυμπιάδα του Ρίο στηρίζει έμπρακτα ως μέγας χορηγός ο ΟΠΑΠ.