12 Σεπτέμβριος 2016, 22:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2016, 22:28

Ένα αλλιώτικο αναπηρικό αμαξίδιο στο κέντρο της Κομοτηνής (βίντεο)

  • Ένα αλλιώτικο αναπηρικό αμαξίδιο στο κέντρο της Κομοτηνής (βίντεο)

Ένα τεράστιο αναπηρικό καρότσι έστησαν στο κέντρο της Κομοτηνής με τα σώματά τους περισσότερα από 1.000 άτομα, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και ΜΚΟ της Κομοτηνής και έστειλαν το μήνυμά τους κατά των διακρίσεων, των στερεοτύπων, των αποκλεισμών και της περιθωριοποίησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας η Δώρα και ο Ελπιδοφόρος, που πέρασαν και από την Κομοτηνή, υλοποιώντας τον σχεδιασμό τους να διασχίσουν 1.700 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη ως το Ηράκλειο της Κρήτης, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά πέντε αμαξιδίων σε κάθε πόλη από την οποία διέρχονται.

Η Δώρα και ο Ελπιδοφόρος ξεκίνησαν με ποδήλατα στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που άρχισαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία, ένα υπέροχο ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη.

Τις επόμενες 32 ημέρες θα κάνουν στάση σε είκοσι ελληνικές πόλεις με σκοπό να συγκεντρώσουν 19.000 ευρώ για να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

«Στόχος μας να σχηματίσουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και όλοι μαζί να κάνουμε ένα κίνημα αγάπης. Τα χιλιόμετρα είναι πολλά, ωστόσο ο καιρός και η διάθεση είναι καλή, επομένως συνεχίζουμε», σημείωσε, ο Ελπιδοφόρος.

Τη δράση «Wheeling2Help vol.2» συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα «Περπατώ» και η κίνηση πολιτών «Πλατεία».