12 Σεπτέμβριος 2016, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτέμβριος 2016, 19:54

Ο Τσίπρας έβαλε... 20 στον Φίλη!

  • Ο Τσίπρας έβαλε... 20 στον Φίλη!
    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο Παιδείας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Άριστα, 20» έβαλε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Παιδείας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την εικόνα που του παρουσίασαν οι 13 περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

«Για πρώτη φορά όλα τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ελλείψεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Και ακούω από εσάς ότι όχι μόνο καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία αλλά έχουμε καταφέρει να πάνε στη θέση τους περισσότεροι αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά και άρα ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε σχολείο στο Πέραμα ο Κ. Μητσοτάκης
Σε μια από τις εργατικές γειτονιές του Περάματος βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.‎ Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο 1ο Δημοτικό και Ειδικό Σχολείο Περάματος περίπου μια ώρα πριν από τον αγιασμό και μίλησε με το διευθυντή και τους δασκάλους του σχολείου. Στη συνέχεια παρακολούθησε τον αγιασμό και είχε συνομιλίες με αρκετούς γονείς.

Την ίδια ώρα στην Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλας Κατσαβριά, δήλωσε πως 35χρόνια είχε να συμβεί να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά, από την πρώτη ημέρα. «Όλα τα σχολεία στη χώρα λειτούργησαν. Τα βιβλία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές ήταν στη θέση τους. Αυτό είχε να συμβεί 35 χρόνια. Το λέω αυτό ως μία νέα αφετηρία για την εκπαίδευση», υπογράμμισε.

Φίλης και Καμίνης στην Γκράβα
Το πρωί, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη επισκέφτηκαν το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη Γκράβα. Κίνηση που θεωρήθηκε συμβολική καθώς στο σχολείο, το οποίο έχει αναγνωριστεί και από την ΕΕ για τις καλές εκπαιδευτικές πρακτικές του, φοιτούν παιδιά από 15 διαφορετικές εθνότητες. «Το δημόσιο σχολείο, όπως το δικό σας, πρέπει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, να μην κάνει διακρίσεις» είπε ο Ν. Φίλης, απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές και επισήμανε ότι ο ενιαίος τύπος ολοήμερου είναι μια έμπρακτη κίνηση εκπαιδευτικής ισότητας και ποιότητας.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε μικρής διάρκειας συνάντηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ενώ μετά το πέρας του αγιασμού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, «μέρα χαράς», καθώς «μετά από 30 χρόνια, ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις αίθουσες και περιμένουν τα παιδιά».

Από τη μεριά του, ο Γ. Καμίνης ανέφερε ότι «ανοικτά σχολεία» σημαίνει ότι τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, για εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές, που απευθύνονται και στους γονείς. «Φιλοδοξούμε να κάνουμε τα σχολεία κέντρα της γειτονιάς» δήλωσε και πρόσθεσε «να φέρουμε τη γειτονιά μέσα στα σχολεία. Να ενώσουμε τα σχολεία με τη γειτονιά. Και αυτό χάρη σε μια γενναία χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».