13 Σεπτέμβριος 2016, 23:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2016, 23:16

Ένα ντοκιμαντέρ για τη Φώκαια τιμήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελόριζου

  • Ένα ντοκιμαντέρ για τη Φώκαια τιμήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καστελόριζου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Το ντοκιμαντέρ των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη Γεγονότα στη Φώκαια 1914 (έως 60 λεπτά) και το It was all just a good dream – The Frenchman from Vucovar, του Μπράνκο Ίστβαντσιτς (+60 λεπτά) πήραν το βραβείο καλύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ στο Α΄ Διεθνές Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα», που ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Καστελόριζο.

Βραβείο καλύτερου κοινωνικού-πολιτικού ντοκιμαντέρ πήραν η Κατινούλα της Μύρνας Τσάπα (έως 60 λεπτά) και Ο πιο μακρύς δρόμος της Μαριάννας Οικονόμου (60+ λεπτά).
Ειδικό βραβείο έλαβε το ντοκιμαντέρ Είμαι ενενήντα, αλλά…, των μαστρο-Μιχάλη Χατζηνικολάου (που είναι ένας από τους τελευταίους καραβομαραγκούς) και των Γιώργου Τζεδάκη και Γρηγόρη Τσιόγκα.


Τρέιλερ του ντοκιμαντέρ πριν από την πρώτη προβολή του

Το Φεστιβάλ, που έγινε υπό την αιγίδα της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου Μεγίστης, πλαισιώθηκε από ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και έληξε με την απονομή των βραβείων στους νικητές και μουσική παράσταση του Μπάμπη Τσέρτου. Υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Australian Friends of Κastellorizo.

Για τα βραβεία μερίμνησε η Βουλή των Ελλήνων.