14 Σεπτέμβριος 2013, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:05

Η Ρεπούση επιμένει! Τα αρχαία Ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα

  • Αποστάσεις της ΔΗΜΑΡ από τις θέσεις της Ρεπούση για τις γενοκτονίες

Η Ρεπούση επιμένει! Τα αρχαία Ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα

Τι εννοεί όταν λέει πως τα αρχαία ελληνικά είναι «νεκρή γλώσσα» εξήγησε η Μαρία Ρεπούση μιλώντας στον realfm 97,8. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επιμένει στην άποψη της σχετικά με τα αρχαία ελληνικά και τη διδασκαλία τους, ενώ ξεκαθάρισε πως θέλει να συζητιούνται οι απόψεις της αλλά δεν επιθυμεί να γίνεται πόλεμος διατυπώσεων.

Η Μαρία Ρεπούση δήλωσε στον realfm 97,8 πως αναφερόταν στη γλώσσα γενικότερα όταν λέγε «νεκρή γλώσσα» και ότι «στόχος του σχολείου πρέπει να είναι τα παιδιά να μπορούν να κατανοούν τη γλώσσα τους, πάρα πολύ καλά το κείμενο και να μπορούν να εκφράζονται σε αυτήν και προφορικά και γραπτά και να μπορούν να επικοινωνούν».

Και πρόσθεσε πως «η διδασκαλία των λατινικών και των αρχαίων ελληνικών δεν βοηθάει σε αυτό». Λέγοντας πως, τις προηγούμενες ημέρες εκφράζοντας τη γνώμη της για το θέμα, δεν ήθελε να κάνει μια διάλεξη αλλά μια αναφορά που υποστήριζε το σκεπτικό της για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας «έτσι όπως την μιλάμε σήμερα και έτσι όπως μέσα από αυτό εκφράζονται τα νοήματα σήμερα».

Τέλος, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε πως στα σύγχρονα λεξικά με τον όρο «νεκρή γλώσσα» αναφέρονται οι γλώσσες που σήμερα δεν μιλιούνται.

Πηγή: real.gr