11 Σεπτέμβριος 2016, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2016, 13:44

Έκλεισε «Ο Παρθενώνας» του Σικάγο

  • Έκλεισε «Ο Παρθενώνας» του Σικάγο
    Το εμβληματικό ελληνικό εστιατόριο (φωτ.: «Εθνικός Κήρυξ»)

Μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες το γνωστό και αγαπημένο ελληνικό εστιατόριο «The Parthenon», «Ο Παρθενώνας», κατέβασε ρολά. Οι σερβιτόροι αναφώνησαν «ώπα» για τελευταία φορά την περασμένη Δευτέρα, καθώς σέρβιραν το σαγανάκι, το οποίο προκαλούσε το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των πελατών του, ειδικά τη στιγμή που έσβηναν τη φλόγα του με λεμόνι.

Η διεύθυνση του εστιατορίου τοποθέτησε ένα σημείωμα στην είσοδο ανακοινώνοντας τα δυσάρεστα νέα. «Μετά από 48 χρόνια λειτουργίας, με λύπη σάς πληροφορούμε πως κλείνουμε οριστικά».

Στον κατάλογο του εστιατορίου περιλαμβανόταν μία πλούσια ποικιλία εδεσμάτων τα οποία ξεπερνούσαν τα 140, ενώ κατά γενική ομολογία το εστιατόριο έζησε ημέρες δόξας τις περασμένες δεκαετίες, ως σημείο αναφοράς του ελληνισμού του Σικάγο.

Εμπνευστής και ιδρυτής του «The Parthenon» ήταν ο Χρήστος Λιάκουρας, ο οποίος κατάγεται από την Αρκαδία.

Μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία  8 ετών το 1955 και εγκαταστάθηκε μαζί με τον αδελφό του στο Ντιτρόιτ. Αργότερα μετακόμισε στο Σικάγο όπου άρχισε να εργάζεται ως σερβιτόρος. Το 1968 άνοιξε το εστιατόριο «The Parthenon», στο οποίο καθιέρωσε το σαγάνι ως ένα από τα πλέο διάσημα ορεκτικά. Ο  Χρήστος Λιάκουρας δήλωσε στη Chicago Sun Times πως «εκείνη την εποχή δεν το έκανε κανείς το σαγανάκι πουθενά, ούτε στην Ελλάδα».

«Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε «ήταν μία μεγάλη επιτυχία, αλλά ο χρόνος τα αλλάζει όλα και όλα έχουν ένα τέλος», πρόσθεσε.

  • Πηγή: Εθνικός Κήρυξ