11 Σεπτέμβριος 2016, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2016, 12:26

Παραολυμπιακοί Ρίο: Ασημένιος ο Σενικίδης στη σφαιροβολία

  • Παραολυμπιακοί Ρίο: Ασημένιος ο Σενικίδης στη σφαιροβολία
    Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ο Δημήτρης Σενικίδης

Ένα ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αυτή τη φορά από τον Δημήτρη Σενικίδη, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη σφαίρα κατηγορίας F20. Ο αθλητής του Λάζαρου Στεφανίδη προσγείωσε την σφαίρα στα 16 μέτρα 17 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια και πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, όπως είχε συμβεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στην Ντόχα.

Παράλληλα βελτίωσε δύο φορές το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 15.68μ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου.

Ο Στράτος Νικολαΐδης που επίσης συμμετείχε στον τελικό του αγωνίσματος κατετάγη τέταρτος.


Πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Δημήτρη Σενικίδη

Ο Δημήτρης Σενικίδης με δηλώσεις του στο Πρακτορείο Sport αφιέρωσε το μετάλλιο στην οικογένειά του, στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του. «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου και στα αδέλφια μου που βρίσκονται δίπλα σε κάθε μου βήμα. Φυσικά και στους προπονητές μου», είπε.

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του που ο Στράτος Νικολαΐδης δεν κατάφερε να κερδίσει το μετάλλιο. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-3. Στον αγώνα ήμασταν πολλοί δυνατοί και πραγματικά στεναχωρήθηκαν που ο Στράτος δεν πήρε το μετάλλιο.  Το έχασε στην τελευταία βολή. Του άξιζε το μετάλλιο και είναι κρίμα που το έχασε με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Τον Ολυμπιονίκη μας συνεχάρη με τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Η μεγάλη Ολυμπιακή διάκρισή σας, άξιος καρπός ενός εξαιρετικού συνδυασμού ψυχικής και σωματικής δύναμης, σας τιμά ιδιαιτέρως και ενισχύει ουσιωδώς το ήδη διεθνώς αναγνωρισμένο αθλητικό κύρος της παραολυμπιακής μας ομάδα. Θερμά συγχαρητήρια», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Θυμίζουμε ότι την ομάδα των Ελλήνων αθλητών που συμμετέχουν στην Παραολυμπιάδα του Ρίο στηρίζει ως μέγας χορηγός ο ΟΠΑΠ.