11 Σεπτέμβριος 2016, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2016, 11:22

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος

Σε πολλά πύρινα μέτωπα δίνουν η Πυροσβεστική και ο στρατός τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Θάσο, η οποία όμως συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα. Το χωριό Θεολόγος απειλείται άμεσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ενώ από το Σάββατο έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Καζαβίτι, και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για μια δύσκολη νύχτα που όμως επιχειρησιακά εξελίχθηκε καλά, καθώς η φωτιά δεν προχώρησε σε επικίνδυνες περιοχές ώστε να τεθούν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές και αγροτικές υποδομές.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και σημείωσε ότι σήμερα ο συντονισμός της κρατικής μηχανής είναι καλύτερος και ουσιαστικότερος αφού έχουν αυξηθεί τα επίγεια και εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Δήλωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών και την πορεία των έργων κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην πυρκαγιά της Θάσου επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Στην προσπάθεια συμβάλλουν 3 μηχανήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων.