11 Σεπτέμβριος 2016, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2016, 10:26

Μητσοτάκης: Θα βάλω τέλος σε ένα μήνα στο άβατο των Εξαρχείων

  • Μητσοτάκης: Θα βάλω τέλος σε ένα μήνα στο άβατο των Εξαρχείων

Με την ατζέντα... νόμος και τάξη επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Σε συνέντευξη που έδωσε στην Real News, εμφανίστηκε αποφασισμένος «να τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων, από τον πρώτο μήνα», επαναλαμβάνονταςτην απόλυτη δέσμευσή του ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά του. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως η ΝΔ ζητά πρόωρες εκλογές, γιατί «δεν ανεχόμαστε και δεν αποδεχόμαστε το σκοτάδι στο οποίο βυθίζει την πατρίδα μας ο κ. Τσίπρας. Η οικονομία είναι σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση, το κράτος σε ανυποληψία. Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται. Διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

»Πρέπει να φύγουν. Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Έχω εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας. Όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης». 

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο  Μητσοτάκης εντάσσει τη μείωση της φορολογίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με την υπερφορολόγηση», τονίζει ότι «ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας φόρος βαρύς, που θίγει την διαχρονική προσπάθεια των οικογενειών να διασφαλίσουν την κατοικία τους» και επαναλαμβάνει ότι «η δέσμευση που θα αναλάβω στο πλαίσιο ενός μελετημένου σχεδιασμού είναι η μείωση του κατά 30% στα πρώτα 2 χρόνια της κυβέρνησης μας».

Ακόμη, επιχειρεί να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας».

Υποστηρίζει ότι πως στόχος είναι να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του τόπου. «Να σηκώσουμε από το καναπέ τους εκείνους τους απογοητευμένους πολίτες που απέχουν συστηματικά από τις εκλογές. Να δώσουμε φωνή στην σιωπηλή πλειοψηφία που δεν αντέχει άλλο η χώρα να βουλιάζει στην ανυποληψία. Που ξέρει ότι αξίζουμε μία καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν που έχουμε.

»Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διευρύνει την απήχησή της πολύ πέρα από το παραδοσιακό της ακροατήριο. Δεν θέλουμε απλά να κερδίσουμε τις εκλογές. Θέλουμε να κερδίσουμε και τη μάχη των ιδεών και των αξιών που πρεσβεύει η μεγάλη μας παράταξη», προσθέτει. Τέλος, ζητά συμμάχους για να χτίσει την Ελλάδα από την αρχή.