10 Σεπτέμβριος 2016, 19:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2016, 20:07

Άδεια στον Οτζαλάν να δει τους οικείους του

  • Άδεια στον Οτζαλάν να δει τους οικείους του
    (Φωτ.: EPA / Romano Siciliani)

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, που βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ιμραλί από το 1999, θα έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί με τους οικείους του κατά τη διάρκεια της επερχόμενης μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Η μουσουλμανική εορτή Αΐντ αλ Άντχα ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως μεταδίδουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, η οικογένεια του ηγέτη του PKK δεν έχει λάβει άδεια να τον επισκεφθεί από την 6η Οκτωβρίου του 2014. Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν δεν έχει καν συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τότε που η εκεχειρία μεταξύ του PKK και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας τερματίστηκε πριν από έναν χρόνο.

Οι τελευταίοι άνθρωποι (εκτός φυλακής) που συναντήθηκαν με τον ηγέτη του ΡΚΚ ήταν, τον περασμένο Απρίλιο, μέλη της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη των βασανιστηρίων (CPT). Μάλιστα, οι δικηγόροι του Οτζαλάν, στις 22 Αυγούστου, ζήτησαν από την CPT να επισκεφθεί τις φυλακές του Ιμραλί και να επιθεωρήσει τις τρέχουσες συνθήκες. Αίτημα που ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε αυτήν τη φορά.