10 Σεπτέμβριος 2016, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2016, 14:27

Συνάντηση Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας

  • Συνάντηση Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις επαφές και τις επισκέψεις σε έργα στην συμπρωτεύουσα. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς ενώ επισκέφθηκε και τα έργα του μετρό.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ντβορκόβιτς, αναφέρθηκε στη σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γεγονός που σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον, είπε ο Τσίπρας και καλωσόρισε τον Ντβορκόβιτς στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία. Ακολούθως ευχήθηκε να στεφθεί με επιτυχία η παρουσία της Ρωσίας στη διοργάνωση.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι στη διάρκεια της παρουσίας της Ρωσίας στην 81η ΔΕΘ θα διεξαχθεί ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ και πρόσθεσε ότι εκτός από τον ίδιο στη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχουν υπουργοί και υφυπουργοί.

Επεισόδιο με πολίτη
Στο μεταξύ, ένα απρόοπτο επεισόδιο με πολίτη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο ρωσικό περίπτερο. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστος πλησίασε προς το σημείο της συνάντησης και φώναζε προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Γιατί δεν συνεργάστηκες με τον Σαμαρά;». Μάλιστα επιχείρησε να πλησιάσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος εκείνη την ώρα συνομιλούσε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας. Ωστόσο, οι άνδρες της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα ακινητοποίησαν τον άγνωστο και τον οδήγησαν εκτός της αίθουσας.

Ο πρωθυπουργός στο μετρό
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια το έργο του μετρό το οποίο αποκάλεσε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, μια και για πέντε χρόνια ήταν κολλημένο. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι  το έργο ξεκόλλησε, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους, που ωφέλησαν το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε: «Βρέθηκε  λύση για τα αρχαία της Εγνατίας, λύση η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στο ίδιο το έργο καθώς θα έχουμε ένα σταθμό που θα είναι ταυτόχρονα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος αλλά και ένας εξαιρετικά σύγχρονος σταθμός μετρό.

Από τον Μάρτιο που μας πέρασε, 28 Μαρτίου που ξεκίνησαν τα έργα, μέχρι σήμερα έχουν σκαφτεί περίπου 750 μέτρα. Απομένουν περίπου 1100-1200 μέτρα σήραγγας που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν διανοιχτεί. Θέλω λοιπόν να πω ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη που είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμμασι τις εργασίες  και να αισθανθώ και εγώ λίγο ως μηχανικός που το είχα ξεχάσει, φεύγω εξαιρετικά αισιόδοξος».