10 Σεπτέμβριος 2016, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2016, 12:53

Φωτιές σε Θάσο και Άγιον Όρος

  • Φωτιές σε Θάσο και Άγιον Όρος
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στη Θάσο. Η Πυροσβεστική και ο Δήμος Θάσου έδωσαν εντολή για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξέσπασε λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα και ειδικότερα σε Ραχώνι, Πρίνο, Αλυκές και Λιμενάρια.

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές. Για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα και έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.

Φωτιά και στο Άγιον Όρος
Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στο Άγιον Όρος, όπου επιχειρούν -μέχρι στιγμής- 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων και δύο ελικόπτερο, ενώ αναμένεται και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.