10 Σεπτέμβριος 2016, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2016, 09:20

Σε κλοιό αστυνομικών και συγκεντρώσεων η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Το εναρκτήριο λάκτισμα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που παραδοσιακά συνοδεύουν τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, με την καθιερωμένη πλέον πορεία των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, και μετά από λίγο ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Νωρίτερα οι ένστολοι παρέδωσαν ψήφισμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία.

Κύριο αίτημα των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας είναι να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να αποκατασταθούν οι μισθοί τους, χωρίς να υπάρξει στο μέλλον άλλη μείωση στις απολαβές τους.

Πέντε πορείες και χιλιάδες αστυνομικοί
Περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια από τις πορείες διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένες την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σχεδόν την ίδια ώρα.

Ειδικότερα, στις 18:00, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς θα συγκεντρωθούν μέλη των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Θεσσαλονίκης και Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ επίσης στις 18:00, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου θα συγκεντρωθούν μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Μια ώρα νωρίτερα στην Καμάρα θα έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης. Την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές και μέλη των «No Border» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Συντριβανίου.