9 Σεπτέμβριος 2016, 22:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 22:20

Τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο από τον Μπακοχρήστο στην άρση βαρών

  • Τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο από τον Μπακοχρήστο στην άρση βαρών
    Ένας ακόμα ελληνικός άθλος στο Ρίο, αυτή τη φορά από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στην άρση βαρών σε πάγκο

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Ο Μπακοχρήστος σήκωσε τα 162 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα στα 170 κιλά. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας έστειλε με τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Με τη μεγάλη ολυμπιακή σας διάκριση αποδείξατε με τον καλύτερο τρόπο πως εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να σηκώνουμε επάξια το βάρος των αρχών του ολυμπιακού πνεύματος και ιδεώδους. Θερμά συγχαρητήρια», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.