9 Σεπτέμβριος 2016, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 19:09

Παραολυμπιακοί Ρίο: Χρυσός ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό

  • Παραολυμπιακοί Ρίο: Χρυσός ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό
    Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα εξασφάλισε ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό F54 με βολή στα 29,45μ. χάρισε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ένα 24ωρο μετά τα μετάλλια στη σφαίρα F32 από τους Σάκη Κωνσταντινίδη (χρυσό) και Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο).

Ο Έλληνας αθλητής, που ζει και γυμνάζεται στην Γαλιά Ηρακλείου Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βαρβεράκη, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του παγκόσμιου ρέκορντμαν Αλεξέι Κουζνέτσοφ, πέτυχε βολή κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ του και κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015,  εκτός από τη βολή που του χάρισε το χρυσό, είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29,42μ., 27,47μ., 28,02μ. και 28,84μ. αντίστοιχα. 


Οι τρεις πρώτες βολές του Μανώλη Στεφανουδάκη 

Τον χρυσό μας παραολυμπιονίκη συνεχάρη με τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Με την άνοδό σας στο πιο ψηλό ολυμπιακό βάθρο, και μάλιστα με κορυφαία επίδοση, αποδείξατε με τον πιο εμβληματικό τρόπο τη δύναμη της ελληνικής ψυχής και την διαχρονική και γνήσια αφοσίωσή της στο ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες. Θερμά συγχαρητήρια», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.