9 Σεπτέμβριος 2016, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 18:34

Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή για τα μάτια της ενότητας

  • Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή για τα μάτια της ενότητας
    Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΝΔ / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Να λιώσει τα... παγόβουνα, που δημιουργούσαν κλίμα ενδοκομματικών συγκρούσεων , επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σήμερα με τον Κώστα Καραμανλή επιχειρώντας να στείλει μηνύματα ενότητας, και να απομακρύνει τα γκρίζα σύννεφα που υπήρχαν πάνω από την Πειραιώς.

Μητσοτάκης και Καραμανλής συζήτησαν όλα τα ανοιχτά θέματα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, και δεν απέκλεισαν εξελίξεις.

Η συνάντηση αυτή, που έγινε σε καλό κλίμα, ήρθε αμέσως μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της οποίας έριξε την ευθύνη για τα μνημόνια στον Γιώργο Παπανδρέου. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν έχει εισπράξει καμία προσωπική δυσαρέσκεια από τον Κώστα Καραμανλή για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό, και υπογράμμισε ότι και με αυτόν και με τον Αντώνη Σαμαρά έχει «μια πολύ καλή προσωπική σχέση».

Ο Κώστας Καραμανλής (όπως έχουμε αποκαλύψει) θα δώσει κανονικά το παρών στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τετ α τετ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον πρόεδρο της ΝΔ.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι συμπαγής και ενωμένη», και ότι δεν είναι κόμμα «ομάδων, φεουδαρχών που ασκούν με το δικό τους τρόπο τη δική τους επιρροή». Αποκάλυψε δε ότι έχει επικοινωνία με Καραμανλή-Σαμαρά, λέγοντας ότι σέβεται απόλυτα την άποψή τους, την οποία καταθέτουν πάντα στον ίδιο κατ’ ιδίαν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.