9 Σεπτέμβριος 2016, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 13:41

Δύο μετάλλια και πολλά ρεκόρ για την Ελλάδα την πρώτη ημέρα στο Ρίο

  • Δύο μετάλλια και πολλά ρεκόρ για την Ελλάδα την πρώτη ημέρα στο Ρίο
    Χρυσό μετάλλιο για τον Θανάση Κωνσταντινίδη και χάλκινο για τον Δημήτρη Ζησίδη στη σφαίρα

Με το… δεξί ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στο Ρίο οι Έλληνες αθλητές. Η πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων έκλεισε με ένα χρυσό και ένα χάλκινο στη σφαίρα, τρία παγκόσμια ρεκόρ, ένα ρεκόρ Ευρώπης, και δύο πανελλήνια ρεκόρ!

Ο «χρυσός» σφαιροβόλος Θανάσης Κωνσταντινίδης, αφού έσπασε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του ολυμπιακού βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος κατέκτησε ο Δημήτρης Ζησίδης, και έτσι λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι δύο αθλητές άκουσαν συγκινημένοι τον εθνικό ύμνο.

Αν και ο Θανάσης Κωνσταντινίδης ασχολείται με τον αθλητισμό την τελευταία εξαετία, και παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε στη μέση, εντούτοις εδώ και καιρό φαινόταν έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις.

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του μπαμπά μου που τον έχασα πρόσφατα. Θέλω να ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσα τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτή τη μοναδική στιγμή. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό μας τον ΟΠΑΠ, για την στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στο Πρακτορείο Sport.

Κωνσταντινίδης: Είναι πραγματικά μοναδική στιγμή γιατί εγώ έκανα κάτι για την πατρίδα μου.

Ο «χάλκινος» της σφαίρας, Δημήτρης Ζησίδης, από τη συλλογή του οποίου έλειπε ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο, έριξε τη σφαίρα στα 9,24μ., επίδοση που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ. Και οι δύο αθλητές αποθεώθηκαν φτάνοντας στο Παραολυμπιακό Χωριό.

Ήδη από την πρώτη μέρα οι Έλληνες αθλητές έδωσαν μια πρόγευση της παρουσίας τους στο Ρίο. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό των 100μ. ελεύθερο S3, κάνοντας ταυτόχρονα ένα ρεκόρ Ευρώπης και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Στα 200μ. ελεύθερο S5 η Χρυσούλα Αντωνιάδου κατέλαβε την 11η θέση με πανελλήνιο ρεκόρ. Πανελλήνιο ρεκόρ και για τον Μιχάλη Σείτη στο στίβο, στα 100μ. Τ44, όπου κατέλαβε την 10η θέση.