9 Σεπτέμβριος 2016, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 11:34

Με άμαξα και άλογα, πρωτότυπη διαμαρτυρία νοσοκομειακών στη Θεσσαλονίκη

Τις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στο σύστημα Υγείας, εξαιτίας της διοίκησης που ασκούν στο αρμόδιο υπουργείο οι Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός, συμβόλιζε η άμαξα που έσερναν δύο άλογα, την οποία επιστράτευσαν στην κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας τους στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία για τις ελλείψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πάνω στην άμαξα οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν ομοίωμα ασθενούς καθώς και μαύρα μπαλόνια με διάφορα συνθήματα.

Κάποια από αυτά ήταν «Μαυρογιαλούρος, θα θα θα… χάος», «Το παλικάρι της φακής όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» και «υπουργός Απουσίας, ο Πολάκης ξέρει». Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι κρατούσαν σύριγγες με ορούς, και άλλοι άπλωσαν ιατρικά μπλουζάκια, στα οποία έγραψαν διάφορα συνθήματα.

Οι περίπου 200 εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία συγκεντρώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και από εκεί έκαναν πορεία περίπου επτά χιλιομέτρων προς το κέντρο της πόλης. Μέσω των οδών Εγνατίας και Αντιγονιδών έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Κατά τη διάρκεια της πορείας ενώθηκαν με αυτήν και άλλοι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος. Έξω από το υπουργείο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν για λίγη ώρα καθιστική διαμαρτυρία και στη συνέχεια άφησαν στον ουρανό τα μαύρα μπαλόνια που κρατούσαν.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης