9 Σεπτέμβριος 2016, 10:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 10:07

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Μητσοτάκης: Το grexit θα ήταν εθνική καταστροφή
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημ. Παπαμήτσος)

Σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Το λάθος το οποίο έκανε ο Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Θα δεσμευτώ, όμως, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ακόμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων, η οποία να μειώνει σταδιακά το Δημόσιο», είπε. Δήλωσε, επίσης, «απολύτως δικαιωμένος» που ζήτησε εκλογές τον περασμένο Απρίλιο, αρνούμενος ότι θα αρκεστεί στην τακτική του «ώριμου φρούτου» και τόνισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής «όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Για το έλλειμμα του 2009 ανέφερε ότι «ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει στο δικό μου το μυαλό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε μια εποχή, που εν πάση περιπτώσει οι θύελλες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είχαν χτυπήσει την Ελλάδα μας είπε ότι “λεφτά υπάρχουν’’ και, 7 μήνες μετά, βρεθήκαμε σε ένα Μνημόνιο το οποίο αμφιβάλλω αν και ο ίδιος κατάλαβε ακριβώς τι υπέγραψε».

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει, σημείωσε: «Θα είναι μια κυβέρνηση των αρίστων. Θα υπάρχουν στην κυβέρνησή μου και στελέχη έξω από τη πολιτική».