8 Σεπτέμβριος 2016, 23:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2016, 23:11

Ηλεκτρονικό τσιγάρο τέλος στους δημόσιους χώρους

  • Ηλεκτρονικό τσιγάρο τέλος στους δημόσιους χώρους

Με ευρύτατη συναίνεση και με την κοινή διαπίστωση ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται εγκρίθηκε  από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα. Μέσω αυτού, πλέον τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις για την κυκλοφορία των νέων καπνικών προϊόντων (π.χ. οι εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πρέπει πρώτα να λαμβάνουν έγκριση από το υπουργείο) ενώ εφεξής θα απαγορεύεται και η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως ακριβώς (θα πρέπει να) συμβαίνει με το κανονικό τσιγάρο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε σχεδόν απ’ όλους τους ομιλητές στην πρακτική «κατάργηση» του αντικαπνιστικού νόμου, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να τονίζει ότι απαιτούνται «συντονισμένες προσπάθειες από την Πολιτεία, αλλά και τη συστράτευση της επιστημονικής κοινότητας, των πολιτικών δυνάμεων αλλά και του καθενός», προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκη Κεραμέως κατήγγειλε ότι σε κανένα χώρο εντός της Βουλής δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση για απαγόρευση του καπνίσματος.

«Όταν ήμουν έγκυος, ούσα βουλευτής, πάσχιζα να βρω χώρο εντός της Βουλής, όπου εγώ και το έμβρυο θα ήμασταν προφυλαγμένοι από καπνό. Είναι θλιβερό και εξοργιστικό συνάμα», είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που εθεάθη να καπνίζει σε χώρους του υπουργείου. «Τί αξία έχουν όλα αυτά όταν ο υπουργός καπνίζει στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υγείας», υπογράμμισε.