8 Σεπτέμβριος 2016, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2016, 20:16

Παραολυμπιακοί Ρίο: Χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης στη σφαίρα

  • Παραολυμπιακοί Ρίο: Χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης στη σφαίρα
    Ο «χρυσός» Θανάσης Κωνσταντινίδης

Μεγάλες διακρίσεις για την Ελλάδα την πρώτη κιόλας ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο με τον Θανάση Κωνσταντινίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32 και τον Δημήτρη Ζησίδη το χάλκινο στην ίδια κατηγορία. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στην προσπάθειά του να φτάσει στην κορυφή κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό μόλις την τελευταία εξαετία, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε ν’ ανεβάσει την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με τη δεύτερη βολή του στα 10 μέτρα 9 εκατοστά έκανε το πρώτο ρεκόρ κόσμου. Το κατέρριψε ο ίδιος λίγο αργότερα με μια βολή στα 10.15 ενώ στην τελευταία βολή του κατέγραψε το τρίτο σε μια ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ του στέλνοντας τη σφαίρα στα 10.39 μέτρα.

Ο Δημήτρης Ζησίδης κέρδισε το πρώτο του παροαλυμπιακό μετάλλιο, στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών, όταν έριξε τη σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά. Όσον αφορά στο Νίκο Γονιό που επίσης διαγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.