9 Σεπτέμβριος 2016, 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 15:39

Οι Πόντιοι της Αμερικής θυμούνται 11η Σεπτεμβρίου, Γενοκτονία Ποντίων και Μικρασιατική Καταστροφή

  • Οι Πόντιοι της Αμερικής θυμούνται 11η Σεπτεμβρίου, Γενοκτονία Ποντίων και Μικρασιατική Καταστροφή
    Από παλαιότερη παρόμοια εκδήλωση (φωτ.: Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής / Facebook)

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όταν δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους, συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη και άλλαξαν τον κόσμο, το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής θα τιμήσει τη μνήμη όλων των θυμάτων τρομοκρατίας, εκείνων που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος αλλά και τη μνήμη των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα της Σάντας, στα «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας», κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και στα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη μονή και Πολιτιστικό Κέντρο της Παναγίας Σουμελά (253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480).

Μετά τον Μέγα Εσπερινό, στον οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μελόης Φιλόθεος, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου. Στη συνέχεια, μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες, η νεολαία του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει με οπτικοακουστικό υλικό όλες τις τραγωδίες, τα θύματα των οποίων επέλεξε να τιμήσει.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.