17 Σεπτεμβρίου 2016, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2016, 10:00

Μπατζίνα με κολοκύθα

  • Μπατζίνα με κολοκύθα

Μια πίτα χωρίς φύλλο (ζυμαρόπιτα) με καταγωγή από τη Θεσσαλία (και ειδικότερα την Καρδίτσα), η μπατζίνα ήταν παραδοσιακά το φαΐ των αγροτών στα χωράφια.

Την έφτιαχναν πολύ λεπτή για να διατηρείται τραγανή όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 100 ml  ελαιόλαδο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε την κολοκύθα, την καθαρίζουμε από τους σπόρους, την κόβουμε και την τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά  εκτός από την κολοκύθα, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
  3. Παίρνουμε με το χέρι την κολοκύθα και την ενσωματώνουμε στο μίγμα ζυμώνοντας ελαφρώς, ώστε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα το χυλό μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50΄,  μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: tomyalostofagito.gr.