8 Σεπτέμβριος 2016, 13:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2016, 15:06

Δεν θα χορηγηθεί το υλικό της ΓΓΕΕ στον Alpha, σύμφωνα με νεότερη εισαγγελική εντολή

  • Δεν θα χορηγηθεί το υλικό της ΓΓΕΕ στον Alpha, σύμφωνα με νεότερη εισαγγελική εντολή

Ανακαλείται η άδεια χορήγησης αντιγράφων από τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέα.

Η ανάκληση της εντολής που είχε εκδώσει χθες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, έγινε έπειτα από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφασή της έδινε το πράσινο φως για να χορηγηθεί στον Alpha το βίντεο από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανάκληση της χθεσινής απόφασης θα ισχύει έως ότου αποφανθεί για το επίμαχο υλικό η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με την εισαγγελική εντολή ζητείται να μην καταστραφεί το επίμαχο υλικό.

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού έχουν δυνατότητα, παρουσία αρμοδίων της ΓΓΕΕ, να δουν το υλικό σε προβολή που θα αποφασιστεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας.

Ο Alpha ζητά το υλικό προκειμένου να στοιχειοθετήσει προσφυγή κατά της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη, πρώτης επιλαχούσας μετά τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.