7 Σεπτέμβριος 2016, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2016, 19:47

Η Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία για την εισβολή στη Συρία

  • Η Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία για την εισβολή στη Συρία
    (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε βάθος στο έδαφος της Συρίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

«Αισθανόμαστε μεγάλη ανησυχία από την προέλαση των Τούρκων στρατιωτών και των αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, σε μεγαλύτερα βάθη στο έδαφος της Συρίας», αναφέρεται.

Στην συνέχεια η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα βήματα αυτά που κάνει η Τουρκία, είναι δυνατόν να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο στη Συρία. Η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει οποιοδήποτε βήμα που θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία».

Να σημειωθεί ότι ο Πούτιν, μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κίνα, αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», αφού τόνισε με νόημα ότι δεν αντιλαμβάνεται τι και ποιος θέλει να κάνει στην περιοχή με την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος, υπογράμμισε ότι η Ρωσία απαιτεί κάθε κίνηση που γίνεται στη Συρία, να γίνεται πάντα μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.