7 Σεπτέμβριος 2016, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2016, 18:48

Και τέταρτος νεκρός από τη φονική κακοκαιρία – Αγνοείται μία γυναίκα

  • Και τέταρτος νεκρός από τη φονική κακοκαιρία – Αγνοείται μία γυναίκα
    Καλαμάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νικήτας Κώτσιαρης)

Ένας άνδρας ηλικίας 73 ετών είναι το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Πελοπόννησο. Στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας, σε ένα χείμαρρο σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του ηλικιωμένου.

Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό 53χρονης η οποία εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της και αναζητείται από τα ξημερώματα.

Ο θάνατος του 73χρονου έρχεται να προστεθεί στους θανάτους μιας 62χρονης με κινητικά προβλήματα σε ισόγειο στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας, και μιας 80χρονης σε υπόγειο διαμέρισμα της Καλαμάτας. Νεκρός από παθολογικά αίτια βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 90χρονος που επίσης αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπου οι καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστες, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 40 οχήματα, δύο ερπυστριοφόρα, δύο φορτηγά με 40 φορητές αντλίες, τέσσερις διασωστικές λέμβοι και δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη (για την οποία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης), μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 1.000 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ οι δυνάμεις της είναι 104 πυροσβέστες με 49 οχήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο νομό Θεσσαλονίκης διασώθηκαν 24 άτομα, 29 στο νομό Λακωνίας και 21 στο νομό Μεσσηνίας.

Gallery