7 Σεπτέμβριος 2016, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2016, 13:53

Την Πέμπτη το απόγευμα η κηδεία της Μένης Λυσαρίδου

  • Την Πέμπτη το απόγευμα η κηδεία της Μένης Λυσαρίδου

Στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 17:00 η νεκρώσιμη ακολουθία για τη Μένη Λυσαρίδου, η οποία είχε πέσει σε κώμα μετά από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με οικείο της που μίλησε στο pontos-news.gr, η Μένη Λυσαρίδου έφυγε από τη ζωή στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και η οικογένειά της προχώρησε σε δωρεά των οργάνων της.

Στους χώρους του πολιτισμού, της πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας ανέπτυξε πλούσια και πολυετή δράση η Μένη Λυσαρίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και άνθρωπος ιδιαίτερα επικοινωνιακός, η Μένη Λυσαρίδου άφησε το δικό της στίγμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τη δεκαετία του ’90 κατείχε τη θέση της υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού της οργάνωσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Είχε επίσης διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος επικοινωνίας του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε προεκλογικές καμπάνιες του πρώην νομάρχη.

Τον Ιούνιο του 2013 είχε αναλάβει πρόεδρος του ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση στην οποία έμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2015· παραιτήθηκε εξαιτίας διαφωνιών με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Επί των ημερών της –όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της–, και σε απόλυτη συνεργασία με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Βούρο, το θέατρο έφτασε σε ολόκληρη την Ελλάδα με την προσφορά υλικού, ενώ αναδείχθηκε και αξιοποιήθηκε το εκπαιδευτικό του έργο. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν πολύ σημαντικές θεατρικές παραγωγές που συζητήθηκαν για καιρό στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Η Μένη Λυσαρίδου ήταν σύζυγος του Πόντιου Κώστα Λυσαρίδη και υπήρξε μέλος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης