7 Σεπτέμβριος 2016, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2016, 09:26

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλά μέρη της Ελλάδας

  • Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλά μέρη της Ελλάδας

Πολύ σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, η οποία ξέσπασε χθες, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

Όλη τη νύχτα ήταν στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που λόγω της έντονης βροχόπτωσης δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια (υπόγεια και ισόγεια), κυρίως στο Δήμο Θερμαϊκού. Οι πρώτες κλήσεις χθες βράδυ έγιναν κυρίως από τις περιοχές της Επανομής, της Μηχανιώνας και της Αγίας Τριάδας. Το βράδυ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, λόγω της βροχόπτωσης δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώμα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Κλειστός είναι από το πρωί ο επαρχιακός δρόμος Επανομής - Νέας Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.


Αμαλιάδα

Στην Ηλεία, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ζημιές προκάλεσε και ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο. Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην Ηλεία, η πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για άντληση υδάτων στην πόλη του Πύργου, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και στην Κυλλήνη. Προβλήματα υπάρχουν όμως και στα χωριά κοντά στον Πύργο, εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρων, όπως είπε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.


Πύργος

Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά χθες στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με μηχανήματα εκσκαφής επιχειρούν να διορθώσουν τις ζημιές.


Σύβοτα
 

Με μεγάλη ένταση έπληξε η κακοκαιρία τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με το epiruspost.gr ότι το μεγαλύτερο ύψος βροχής σε όλη τη χώρα μετρήθηκε στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας και ανέρχεται στα 153 χιλιοστά!

Αποτέλεσμα αυτής της σφοδρής και πολύωρης καταιγίδας ήταν να πλημμυρίσουν χείμαρροι, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, βάρκες να χαθούν κάτω από τα νερά της θάλασσας στα Σύβοτα και να προκληθούν ζημιές στους δρόμους· μέρος της πόλης παραμένει χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Xωρίς ρεύμα και τηλέφωνα ο Βόλος
Η καταιγίδα χθες βράδυ δημιούργησε στη Μαγνησία προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Διήρκεσε περίπου 40 όμως πλημμύρισε δρόμους στη Νεάπολη αλλά και μπροστά στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση· Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά, Λεχώνια και χωριά του Πηλίου έμειναν χωρίς ρεύμα. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έθεσαν εκτός λειτουργίας δεκάδες φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα και στην κυκλοφορία. Τέλος πολλές περιοχές έμειναν χωρίς τηλέφωνο για περίπου 4 ώρες.