7 Σεπτέμβριος 2016, 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2016, 10:12

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον ηλεκτρονικό τζόγο

  • Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον ηλεκτρονικό τζόγο

Έτοιμη να βγάλει από το... ψυγείο το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος φέρεται η κυβέρνηση.

Στόχος του νομοσχεδίου που καταρτίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, είναι να μπει τέλος στο μεταβατικό καθεστώς του ν.4002/2011, στη βάση του οποίου δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα 22 νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που έλαβαν προ πενταετίας προσωρινή άδεια για τη διεξαγωγή παιγνίων στην εγχώρια διαδικτυακή αγορά.

Σύμφωνα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οι άδειες για τη διεξαγωγή παιγνίων στην εγχώρια διαδικτυακή αγορά στοιχήματος θα δημοπρατηθούν όπως ακριβώς και οι τηλεοπτικές άδειες και σύμφωνα με τους υπολογισμούς βουλευτών της συγκυβέρνησης από τη σχετική διαδικασία θα μπορούσαν να εισπραχτούν έως και 200.000.000 ευρώ! Για να λάβει όμως μια εταιρεία τη σχετική άδεια θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, τον τεχνολογικό εξοπλισμό της επί ελληνικού εδάφους και το software της να παρέχεται σε ιστοσελίδες με την κατάληξη gr.