6 Σεπτέμβριος 2016, 22:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2016, 20:20

Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

  • Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση
    (Φωτ.: EPA / Jaipal Singh)

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό του φετινού ημερολογιακού φθινοπώρου συνεχίζει και την Τετάρτη να επηρεάζει την Ελλάδα, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), ενώ θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα από το μεσημέρι, κυρίως στα νότια. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι άνεμοι θα είναι ανατολικών και νότιων διευθύνσεων μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βραδύ στον Θερμαϊκό βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.